Inloggen Aanmelden

Vijf redenen om met anderen samen te werken

Muziek is er om te delen. Dus waarom muziek maken ook niet? Veel artiesten behalen succes door een interessante samenwerking met anderen. Volg dit goede voorbeeld. Wij geven je vijf redenen om andere muzikanten op te zoeken.

1. Vergroot je publiek

Samenwerken met een andere muzikant of act is slim, want de som is simpel: je bereikt meer publiek door gezamenlijke muziek bij jullie beider fanbase te presenteren. Het is dus een eenvoudige manier om je bereik te vergroten. Pak je het goed aan, dan kan het geheel zelfs groter zijn dan de som der delen. Uit een samenwerking kan muziek ontstaan waar nieuwe fans zich toe aangetrokken voelen. Hoe dan ook bereik je meer mensen door samen te werken.

2. Meer muziek, meer vreugd

Met anderen kun je een ‘groter’ product afleveren. En dat is aantrekkelijk voor je publiek. Zie het zo: je kunt zelf een single of EP opnemen en uitbrengen, maar als je een split EP of album maakt is er meer om van te genieten. Hetzelfde geldt voor een verzamelaar waar meerdere acts tracks voor aanleveren. Bovendien kun je kosten en moeite voor de productie delen. Uiteraard werk je samen met artiesten die goed bij je eigen muziek aansluiten. Selecteer hierbij niet alleen op muziekstijl maar ook op niveau. Je wilt niet dat andere acts negatief afstralen op je eigen prestaties. Wees een positieve aanvulling op elkaar.

3. Een ruimer budget

Aansluitend op het vorige punt: samen kun je een groter promotiebudget creëren. Je hebt samen meer middelen tot je beschikking, waardoor je dingen kunt doen die eerder buiten bereik bleven. Denk aan het huren van een studio of grotere marketing campagnes (via social media). En, vele handen maken licht werk. Vergroot je inspiratie en verminder je inspanning met muzikale bondgenootschappen.

4. Reden tot feesten

Een bijzondere samenwerking is een goede reden voor een feestje. Wat je in de studio doet, kun je ook live doen. Een samenwerking is een mooie gelegenheid om iets bijzonders te presenteren. Wederom voor je gezamenlijke publiek. En zelfs als je niet daadwerkelijk samen muziek maakt, is het interessant om met andere acts optredens te doen. Een mooie package kan aantrekkelijk zijn voor boekers. Zeker wanneer je een ruimte laat voor een lokale opener. En ook die kun je natuurlijk zelf regelen.

5. Leer van elkaar

Wanneer je in een band speelt, wil je het liefst een zo steady mogelijke line up hebben. We zijn de laatste die je dat afraden, maar voor je muzikale ontwikkeling is het goed nieuwe dingen te proberen, met anderen samen te werken en door te ontwikkelen. Iedere muzikant heeft zijn eigen voorkeuren bij het schrijven, opnemen en uitvoeren van muziek. Leer van elkaar. Werk met bands in je eigen genre, maar durf ook buiten de box te denken. Het is niet voor niets dat er veel crossovers zijn die goed werken – tegenover een hele hoop miskleunen, eerlijk is eerlijk.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog Getagged